13 nov. 2010

Expozitia "Prenumele varstei", mai 2009

 Drumurile noastre existentiale trec prin foarte multe locuri, dar pe unele dintre ele le trecem cu vederea, parand neimportante. Parcurgem marginea marii, intr-o vreme trista in care vantul aduce la tarm gunoiul marii, facem cativa pasi in spatele casei de la tara, ne asezam pe o cutie veche intr-un pod si gandul te poarta aiurea...la fel se intampla si cu magaziile din fundul curtii si de ce nu cu subsolurile de la bloc.  Gasesti in toate acestea o lume uitata, parasita, obiecte, care daca ai doar o bucatica de timp, pur si simplu se compun singure, formand compozitii surprinzatoare!
Partea ecologica a acestei povesti este una serioasa si merita sa fie luata in seama de fiecare dintre noi. Eu am incercat intr-un subsol de bloc sa-mi adun toate "jucariile" culese in timp si am inceput sa le asamblez formand lucrari, compozitii, idei care pot fi dezvoltate, toate derivand din aceste deseuri pe care refuzam sa le mai tinem in preajma noastra.
Cam acestea au fost conditiile demararii proiectului care a stat la baza expozitiei "Prenumele varstei", din luna 2009, eveniment consemnat si de TVR Cultural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va puteti exprima aici